Data protection in the context of recruitment

Dragi candidați,
Înainte de a aplica pentru un job disponibil în cadrul agenției noastre și înainte de a ne transmite datele voastre personale, vă rugăm să aveți în vedere informațiile de mai jos, cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, în cadrul End Soft Design SRL.

Prin transmiterea datelor voastre personale, către End Soft Design, vom înțelege faptul că ați citit prezenta informare și ați luat la cunoștință despre modul de prelucrare a datelor în procesul de selecție efectuat de către End Soft Design. Întrucât știm cât de importantă este confidențialitatea datelor, vă asigurăm ca datele voastre cu caracter personal vor fi tratate într-un mod sigur și confidențial și numai în condițiile prezentate în cele de mai jos.

Protecția datelor în contextul recrutării
Ce înseamnă prelucrarea datelor cu caracter personal:

orice operatiune sau set de operatiuni efectuate asupra  datelor  cu  caracter  personal  ori  asupra  seturilor  de  date  cu  caracter personal.

Cine prelucrează datele cu caracter personal?

End Soft Design SRL, cu sediul în Strada Snagov, Nr. 1C-19, Snagov, Ilfov, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J23/5660/2020, Cod Fiscal RO 21495425.

Transferul datelor către alți destinatari

End Soft Design nu transfera datele candidatilor, catre alti destinatari din cadrul sau din afara UE.

Obținerea datelor

Anumite produse și anumite companii au nevoie de un volum mai mare de apeluri decât altele. În plus, unele dintre funcțiile CallPage din planurile superioare vor crește direct numărul de apeluri primite. Acesta este motivul pentru care numărul de apeluri incluse crește odată cu volumul de solicitari.

Categoriile de date pe care le prelucrăm și scopul prelucrării

Datele pe care le prelucram sunt: numele si prenumele, poza, nationalitate, data nasterii, sex, nr.  de telefon, adresa de e-mail, formare profesionala, fosti si actuali angajatori.
Scopul in care prelucram datele cu caracter personal: in cadrul proceselor de recrutare si selectie organizate pentru ocuparea locurilor de munca vacante din cadrul End Soft Design.

Temeiul legal pentru prelucrarea datelor

Art.6 alin(1) lit.b) si f) din GDPR care ofera posibilitatea ca operatorul sa prelucreze date cu caracter personal atunci cand sunt necesare pregatirii si incheierii unui contract cu persoana vizata, fie in interesul legitim al End Soft Design de a-si recruta personal calificat pentru desfasurarea activitatii sale.

Accesul la datele cu caracter personal

In cadrul End Soft Design, cei care pot accesa datele cu caracter personal ale candidatilor, sunt specialistii din domeniul resurselor umane dar si managementul companiei, implicati in procesul de recrutare si selectie.
Deasemenea, daca pe parcursul perioadei de stocare a datelor am primit solicitare din partea autoritatilor care exercita atributii de control, vom transmite datele, la solicitarea acestora.

Perioada de stocare a datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal trimise catre noi, pentru aplicarea la joburile disponibile din cadrul agentiei noastre, vor fi pastrate pe toata perioada procesului de recrutare respectiv pana la incheierea procesului de selectie, care poate dura intre 1 luna si 3 luni, pana la ocuparea postului vacant.
In cazul in care va fi nevoie sa prelungim perioada de stocare a datelor va vom comunica acest lucru si vom cere consimtamantul pentru acest fapt. Mentionam ca nu vom pastra datele voastre, peste perioada de timp necesara incheierii procesului de selectie, daca nu vom avea acordul vostru, numai in situatia in care, in conformitate cu prevederile legale, suntem nevoiti sa facem acest lucru.

Drepturile candidatului

Conform legislatiei in vigoare, va informam ca aveti mai multe drepturi privind datele cu caracter personal.
Dreptul de acces – inseamna ca ne puteti solicita confirmarea faptului ca Datele sunt prelucrate sau nu si puteti solicita accesul la acestea, dar si informatii despre acestea. La solicitare, veti primi si o copie a Datelor;
Dreptul la rectificarea datelor– se refera la dreptul de a obtine rectificarea Datelor inexacte, precum si completarea Datelor care sunt incomplete, si de a ne furniza informatii suplimentare;
Dreptul la stergerea datelor (“Dreptul de a fi uitat”) – inseamna ca in situatiile reglementate de lege, aveti dreptul de a solicita si de a obtine din partea Societatii stergerea Datelor care va privesc;
Dreptul la restrictionarea prelucrarii – dreptul de a obține din partea noastra, restricționarea prelucrarii Datelor (in special in cazul in care contestati exactitatea Datelor sau in cazul in care prelucrarea este ilegala, dar va opuneti stergerii Datelor). In aceste situatii, Datele nu vor mai fi prelucrate.
Dreptul la portabilitatea datelor – aveti dreptul de a primi datele personale intr-un format care sa poata fi citit automat  si care sa permita ca datele sa fie transmise direct altui operator.
Dreptul la opozitie – insemnand dreptul de a va opune prelucrarii Datelor.
Dreptul de a depune plangere – dreptul de a depune plangere cu privire la modalitatea de prelucrare a Datelor. Puteti depune plangerea la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Pentru exercitarea drepturilor menționate mai sus, ne puteți contacta astfel:

1. Depunerea unei cereri scrise, datate si semnate, la adresa noastra din Strada Snagov, Nr. 1C-19, Snagov, Ilfov;
2. Completarea unei cereri online prin accesarea formularului de contact de pe pagina noastra, https://www.endd.ro/contact/ ;
3. Trimitandu-ne cererea la adresa de email: office@endd.ro.

Vom face tot posibilul sa rezolvam problema in cel mai scurt timp.
Va multumim!